Biai Református Általános Iskola
"Ragyogjon a ti világosságotok" (Mt 5, 16)

Híreink

ZSOLTÁRÉNEKLÉS - KARANTÉNBAN

2021-06-23
Iskolánk általában 3-4 zsoltáréneklő versenyre kap meghívást egy-egy tanév során.Ezek mindegyikére szívesen jelentkeznek a tanulók minden osztályból.
Sajnos, ebben a tanévben még az énekórákon való éneklésre sem volt lehetőség, nemhogy az énekversenyekre.Csak egyetlen egy szervező iskola, a Karácsony Sándor Református Általános Iskola írt ki versenyt, és azt is afféle"online" formában próbálták megszervezni.
 Ez azt jelentette, hogy a jelentkező tanulók a felkészítő tanár segítségével megtanulták szépen a kiírt zsoltárokat, majd egy videófelvétel formájában küldtük el a szervező iskolának. Erre november végén került volna sor, de több iskolában, - nálunk is -, részleges karanténhelyzet alakult ki, így a versenyt  április-májusra halasztották.
Mint tudjuk, ez az időszak sem volt jobb a novemberinél, így iskolánkból mindössze  három tanuló tudta vállalni, hogy otthon gyakorol és 1-1 személyes tanári konzultáció után a szülők vállalták, hogy felveszik gyermekeik éneklését a versenykiírásnak megfelelően.
Ezúton is nagyon köszönjük a versenyző tanulók szüleinek a sok segítséget és támogatást.
 Nagyon szép éneklések és felvételek születtek, mindhárom versenyző hibátlan dallammal és jól érthető szövegmondással énekelte végig ezeket az igen nehéz zsoltárokat.
  Az eredményhirdetést, - amire nagy izgalommal vártunk, - szintén online  formában nézhette meg otthon minden versenyző, és családjuk körében, majd később osztálytársaikkal együtt örülhettek a szép eredményeiknek:
 - ezüst minősítés - Migrák Barbara - 6.osztály
 - arany minősítés - Paksy Márton - 2.osztály
 - arany minősítés + különdíj - Szalay Ákos - 3.osztály
Szeretettel gratulálunk mindhárom versenyzőnek a megérdemelt eredményéhez!
Köszönet a versenyszervező iskolának , hogy ebben a nehéz helyzetben is megtartották -egyedülálló módon - ezt a versenyt, hiszen ez volt a Karácsony   Sándor Református Általános Iskola által szervezett Országos Zsoltáréneklő Versenyének a 25., jubileumi versenye! Soli Deo Glória!