Biai Református Általános Iskola
"Ragyogjon a ti világosságotok" (Mt 5, 16)

Híreink

Nemzeti Összetartozás Napja 2021

2021-06-29
A megemlékezésre a 7.osztályos diákok készültek:

A műsorunk előkészülete, nagyon jó volt és munkával teli, amiben kellemesen el is fáradtunk. Kezdetben több mint egy hetet készültünk erre az alkalomra. Az osztály viszont váratlanul karanténba került, ezért sokkal később lehetett megtartani a Trianon előadást. Június 14-én került rá sor, de az osztálykirándulások miatt az eredeti forgatókönyvet újra kellett tervezni: rövidebb, frappánsabb, kicsit szövegesebb, ám érdekes műsorra készültünk fel immár két nap alatt, amiből egy (vasárnap)délutánt próbáltunk. Végül előadtuk: papírból olvasva, szolidabb, mégis színvonalas produkcióval álltunk elő. Nagyon köszönöm az osztály, Vilmos bácsi, mindegyik szülő, tanár és segítő hozzáállását és munkáját! Nélkülük ez a megemlékezés nem jöhetett volna létre.

A Nemzeti Összetartozás Napja nekem a magyarságot jelenti. Azt, hogy élhet egy magyar bárhol a világban, származása és kultúrája összeköti a világ többi pontján élő magyarsággal és az anyaországgal, a szülőföldjével!
A 14-i megemlékezésünk egy rendkívüli osztályprogramot és csodás közösségi élményt nyújtott számomra! Megélhettük, hogy a pandémia sem állhat az utunkba, még ha úgy is tűnt elsőre, hogy meghiúsul a tervünk. Megtapasztaltuk, hogy milyen, amikor az osztályközösség egy emberként fog össze a jó cél érdekében.

Rakita Csenge 7.o