Biai Református Általános Iskola
"Ragyogjon a ti világosságotok" (Mt 5, 16)

Híreink

Koronavírus - Új munkarend

2020-03-14

Kedves Szülők!

Mint bizonyára tudják, a Kormány március 16-ától megváltoztatta a magyarországi oktatási intézmények működési és munkarendjét a kialakult egészségügyi helyzetre tekintettel. Ennek lényege, hogy az iskolai tantermi oktatás megszűnik, és digitális online tanítás és tanulás lép életbe. Diákok az iskolába az eddigi megszokott formában és rendben egyelőre előre nem látható ideig nem léphetnek be.

Ez egy teljesen ismeretlen és új állapot a pedagógusok és a diákok számára is, amit igyekszünk megfelelően kezelni. 

A következő napokban tantárgyanként és tanulócsoportonként kialakítjuk a digitális online tanulás feltételeit és keretrendszerét, megbeszéljük az aktuális problémákat és feladatokat, azután értesítjük a szülőket a részletekről.

A hétfőn életbe lépő munkarend, tehát nem iskolai szünetként, hanem egy ismeretlen, tanár által irányított otthoni önálló munkaként értelmezhető!
Kérjük, hogy figyeljék az elektronikus postaládájukat, az iskola honlapját, facebook-profilját, ezeken a csatornákon fogjuk megosztani a legfontosabb információkat!

A központi, államtitkári tájékoztató levelet és a miniszteri rendeletet ide kattintva olvashatják!

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy a Fenntartó Gyülekezetünk Gyermekistentiszteletei és gyemrkemegőrzési szolgálata bizonytalan ideig szintén szünetel, az istentiszteletek ideje nem változik, de ha a létszám szükségessé teszi, a templom feltöltése után a gyülekezeti házban lehet majd helyet foglalni az érkezőknek. 

Jelenleg a további fontos információkat osztjuk meg:

- Holnap lehetőséget biztosítunk 12-16 óra között, hogy az 1. 3. 5. és 7. osztályos diákok, vagy szüleik (lehetőség szerint egy szülő) az iskolában maradt személyes tárgyakat, eszközöket, tankönyveket hazavigyék.

- A 2. 4. 6. és 8. osztályos diákok ugyanerre hétfőn 12-16 óra között kapnak lehetőséget.

- Mindkét napon kérjük az érkezőket, hogy a titkárság előtt található 6-7 láda almából szíveskedjenek hazavinni. (diákonként 2-3 almát)

- Holnap este 18.00 óráig várjuk azon családok jelzését, akik a kialakult helyzet ellenére gyermekfelügyeletet igényelnének az intézménytől, illetve ha nem látják biztosítottnak a digitális oktatás feltételeit (korlátozott számban tudunk biztosítani laptopot és tabletet a rászoruló diákok részére)

- Szintén holnap 18.00 óráig várjuk azok jelentkezését, akik a közétkeztetési szolgáltatást a továbbiakban is igénybe kívánják venni.

Ezen jelzéseket az info@biairefi.hu email címen tudják megtenni.  


,,Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét." (2Tim 1,7)


Áldás, békesség!

iskolavezetés