Biai Református Általános Iskola
"Ragyogjon a ti világosságotok" (Mt 5, 16)

Híreink

Koronavírus - Felhívás

2020-03-12
Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy figyelmesen olvassák el a levelet, és lehetőség szerint próbálják meg az Önökre vonatkozó részeket  a következő 1 hónapban teljesen betartani, illetve betartatni a gyermekükkel. Köszönjük, hogy számíthatunk Önökre az " emberi biztonság" minél nagyobb fokú megvalósításában.  

Köszönjük azt a sok segítséget, információt, tanácsot , amelyet az elmúlt napokban kaptunk a helyzet kezelésével kapcsolatban. Minden fontos tudnivaló előtt szeretném azt leírni, hogy az Isten látja ezt a helyzetet, és bízhatunk abban is, hogy a lehető legjobban alakul majd a vírus terjedése hazánkban és a világban is. Kérem a kedves szülőket, hogy ne felejtsék el azt, hogy mi az Úr Jézus Krisztus erejében, védelmében bízunk, amiért tudunk folyamatosan imádkozni is. Az iskolánk ezért jött létre, az Istennek terve van velünk és gyermekeinkkel, felelősségünk az ilyen helyzetekben is kitartani a hitünk és meggyőződésünk, valamint az Úrban való bizalmunk mellett. 
A kollégáimmal a keddi kibővített vezetői ülésen átbeszéltük a legfontosabb teendőket a koronavírussal kapcsolatban, és az alábbi intézkedéseket vezetjük be 2020. március 13-tól, péntektől egyelőre 2020. április 15-ig.(Ez természetesen részben változhat annak tükrében, hogy szüneteltetni kell – e az oktatást a következő időszakban.) :

1.       A szülőknek nem lehet sem reggel sem délután az épületekbe, konténerekbe bemenni. A két kiskaput használhatják, az udvarra a gyermekükhöz odamehetnek délután a hazavitel előtt. Az állami  iskola főbejáratát a református szülők , tanárok és diákok NE használják, kizárólag az oldalsó kapun közlekedjenek.


2.       Minden reggel az összes pedagógus és diák kézfertőtlenítéssel kezdi a napot az áhítat elején vagy folyamatosan a tanterembe bejutás után.  A tanítási napok szüneteiben is folyamatosan megismételjük majd a fertőtlenítést.


3.       A délutáni időszakban 14 óra előtt a szülők kizárólag a titkárságon jelezhetik, hogy jöttek a gyermekükért. 14-16 óra között pedig a kisház (az 1. és 2. osztályos termek előtt) előterében lenne egy kijelölt ügyeletes felnőtt és egy felsős napközis gyermek, akik ebben a 2 órában tudnának segíteni a gyermekükért érkező szülőknek.4.       Az úszást (2. és 6. osztály) 1 hónapig ( április 15-ig) lemondtuk, a következő hetekben szintén elmaradnak a hétkezdő áhítatok a templomban, hétfőn reggel minden gyermeket az ügyeleti terembe, illetve az osztálytermekbe várunk a többi napra érvényes rendben!


5.      Azon gyermekek esetében, akik külföldön vannak, voltak, vagy a vele egy háztartásban élők közül valaki külföldön tartózkodtak, azt kérjük a szülőktől, hogy a hazaérkezésüktől 2 hétig tartsák otthon a gyermeküket, gyermekeiket. Ez minden olyan családra vonatkozó kérés, ahol bárki jár, járt vagy járni fog külföldön. Az érintett családoktól kérjük, hogy mind az osztályfőnöknek, mind pedig a titkárságon jelezzenek szükség esetén ezzel kapcsolatban!


7.       A következő 1 hónapban az alábbi  programokat nem tartjuk meg : Március 15. Iskolanyitogató 2 alkalma, virágvasárnapi kötelező IT. A későbbiekről a tavaszi szünet utáni 1. nevelőtestületi értekezleten döntünk annak függvényében, hogy milyen helyzet lesz 1 hónap múlva, és milyen felsőbb utasítást, ajánlást kapunk.


8.       Jelenleg ( 2020.03.11. 14:00) nem kaptunk információt az iskolai oktatás szüneteltetéséről.


9.       Az iskolában több helyre tettünk ki plakátokat a fertőtlenítéssel, helyes kézmosással kapcsolatban, illetve 3-4 hétig elegendő fertőtlenítőszert halmoztunk fel.
10.     Ide kattintva tekinthetik meg dr. Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár úr levelét, melyben szintén fontos információkat olvashatnak! 
Mint tudjuk, a valódi biztonság csak az élő Istennél van:  Az igazak segítséget kapnak az ÚRtól, erőt a szükség idején. (Zsolt 37:39)


Áldás, békesség!

Horgos Vilmos

   igazgató