Biai Református Általános Iskola
"Ragyogjon a ti világosságotok" (Mt 5, 16)

Híreink

Költészet hete a Refiben

2021-04-21
A költészet napját digitális költészet hetévé alakítottuk át ebben az évben. Verseket, versfeldolgozásokat küldtünk egymásnak online plakáton, és rejtvényt fejtettünk ezzel is örömet víve a hétköznapok digitális monotonitásába.

Diákok és tanárok szavazhattak versekre, megzenésített versekre. Nemes Nagy Ágnes: Tavaszi felhők című versét 32 szavazat alapján négy és fél csillagos eredménnyel kikiálthatjuk az iskola kedvencévé. Népszerűségét feltehetően Deák Kristóf Oscar-díjas kisfilmjének és Balázs Árpád megzenésítésének köszönheti. A szervezők örömére sok diák és tanár küldte el személyes kedvencét. Természetesen előkerültek klasszikusok (Ady Endre, Arany János, József Attila, Nagy László, Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, Romhányi József, Szabó Lőrinc, Tóth Árpád, Weöres Sándor, Zelk Zoltán), már majdnem klasszikusok (Kányádi Sándor, Lackfi János, Tóth Krisztina) és új felfedezettek is (Andrássy Réka, Békés Márta, Irlanda Kristóf, Kárpáti Tibor, Sohonyai Attila). Érdemes újra és újra visszatérni közös plakátunkhoz, hogy meghallgassuk egymás ajánlását. (https://padlet.com/szhrita/cc9jao6ibtks0skf)

A kicsiknek és nagyoknak is megoldható rejtvény 77 diákot mozgatott meg, szinte mindenki jó vagy közel jó megoldást küldött be. Egy tavaly készült költészetnapi felvétel idézeteit kellett azonosítani, amiket az utca embere jól, rosszul igyekezett előadni.

Jólesett közösen élvezni, újra felfedezni a kincseinket, még ha távol is voltunk egymástól.