Biai Református Általános Iskola
"Ragyogjon a ti világosságotok" (Mt 5, 16)

Híreink

Kirándulás a Dunakanyarba

2021-09-16
Verőfényes nyári nap virradt ránk szeptember 10-én, amikor az iskola tanulói és pedagógusai közös kirándulásra indultak. Izgatottan szálltunk buszokra és elindultunk úticélunk, a festői Dunakanyar felé.

Legelső állomásunk a felsőgödi református gyülekezet volt, ahol Sipos-Vizaknai Gergely nagytiszteletű úr készített számunkra szívhez szóló lelki útravalót. Áhítatában arról hallhattunk, hogy milyen hatalmas áldozatot hozott értünk Mennyei Édesatyánk, amikor egyszülött Fiát, Jézus Krisztust halálra adta azért, hogy a bűneinkre bocsánatot nyerjünk és Isten gyermekeiként élhessük életünket.

Az igei alkalom után tovább indultunk Visegrádra, ahol a Mogyoróhegyi Étteremben fogyaszthattuk el ebédünket, sokak kedvencét a bolognai spagettit.
Ebéd után lehetőségünk nyílt arra, hogy a délelőtt hallottakról beszélgessünk, valamint arra is, hogy különféle vidám játékokkal frissíthessük fel a buszban elgémberedett tagjainkat.

Ezután következett a hajókirándulás a Dunán, mely a nap egyik fénypontja volt. Itt mindenki a maga vérmérsékletének megfelelően merült bele az utazás élményébe. Voltak, akik csendesen vagy halkan beszélgetve gyönyörködtek a Dunakanyar páratlan szépségében, mások hangosan kiabálva üdvözölték a szembe jövő hajók utasait és a partról lelkesen integetőket.
A nap végére mindannyian elfáradva, de testben és lélekben megújulva térhettünk haza gyermekek és felnőttnek számára egyaránt élménydús kirándulásról.

Nagy örömmel töltött el, hogy az elmúlt másfél év bezártságát és szeparáltságát magunk mögött hagyva, a tanórai kereteket félretéve, kötetlenül élhettük meg az egy nagy közösséghez tartozás élményét. A magam részéről szívből remélem, hogy még sokszor lesz alkalmunk arra, hogy járványügyi korlátozások nélkül örüljünk egymás társaságának.

A napról készült fotók a honlap Fotó Galériájában tekinthetőek meg.