Biai Református Általános Iskola
"Ragyogjon a ti világosságotok" (Mt 5, 16)

Híreink

Kárpát-medencei Református Oktatási Alap - adománygyűjtés

2021-01-08

Tisztelt Szülők!

Iskolánk évek óta részt vesz a Kárpát-medencei Református Oktatási Alap adománygyűjtő akciójában.

Ezek a gyűjtések 2010-2018. között jelentős mértékben hozzájárultak a határon túli magyar református iskolák fejlesztéséhez. 2019-ben -  tizedik alkalommal -  a Szíriai Örmény Református Egyház damaszkuszi általános iskolájának a támogatása volt a cél.

2020-ban - a járványügyi veszélyhelyzet alatt - immár tizenegyedik alkalommal foghatunk össze, hogy segítséget küldhessünk a Kárpát-medence református oktatási intézményeinek. Idén három olyan cél valósulhat meg, melyekhez az Önök segítségét is szeretnénk kérni. 

A Generális Konvent az alábbi ügyek támogatását tűzte ki:

1, Végvárprogram: magyar nyelvű és református fenntartású óvodák és általános iskolák indítása Erdélyben, Kárpátalján, Horvátországban és Szerbiában.

2, Megmaradási program: már jelenleg is működő kárpátaljai, felvidéki és délvidéki református intézmények támogatása.

3, Bibliaprogram: minden Kárpát-medencei református intézmény 9. osztályos tanulója kaphasson egy-egy újfordítású, teljes Bibliát.

A gyűjtés 2021. január végéig tart.

Mint minden évben, most is csatlakozik iskolánk e jótékony akcióhoz. Kérjük a kedves Szülőket, hogy ha megtehetik, támogassák a kezdeményezést.

Az adományra szánt összeget lezárt borítékban a titkárságon lehet leadni ill. az iskola bankszámlájára lehet elküldeni 2021. január 24-ig. (K&H: 10403208-50526672-88491001).

A borítékon, illetve a közlemény rovatban legyenek szívesek feltüntetni, hogy "Kárpát-medencei református adomány".

Segítségüket, támogatásukat előre is köszönjük!

Tisztelettel:

Iskolavezetés