Biai Református Általános Iskola
"Ragyogjon a ti világosságotok" (Mt 5, 16)

Híreink

Herman Ottó Természetismereti Tesztverseny

2021-06-11
A Herman Ottó természetismereti tesztverseny 2021. májusi országos döntőjén Frank Bálint 5. osztályos tanulónk 3. helyezést ért el.
Tanév elejétől járhattak szakkörre az érdeklődő gyerekek, akikből idén sokan csatlakoztak a versenyfelkészítésre is. Az iskolai első fordulóból a második fordulóba 5. osztályból nyolcan, 6. osztályból hárman jutottak tovább. A döntőbe csak Bálint jutott be, de négyen csak 1-2 ponttal maradtak el a döntőbe jutástól és a többiek is ügyesek és lelkesek voltak. Az idei tanévben a sok online tanulás csak a nagyon önállóan és szorgalmasan dolgozó gyerekeknek nem okozott visszaesést, örülök, hogy a versenyzők zöme közéjük tartozott. Minden felkészülő tanuló kamatoztathatja később is a felkészülés során megszerzett tanulási stratégiákat, módszereket, önbizalmat a tanulásban, versenyeken, felvételin a jövőben is.
Ez egy tesztverseny, ami három fordulóból áll. Nagyon alaposan kell tudni a tananyagot, összefüggéseket, Herman Ottó életrajzát, és az év élőlényeit. Kiváló szövegértés és sok gyakorlás szükséges hozzá, mert vannak csalafinta időnként gonosz feladatok, amik megtévesztőek lehetnek. Csak hibátlan feladatokra adnak pontot, hiába tud sokat valaki, ha nem talál meg minden jó választ, vagy a jók mellé rosszat is bekarikáz, nem jár pont. Tökéletes figyelmet és nagyon alapos tudást igényel. Fantasztikus teljesítmény volt ez Bálinttól ötödikesként különösen,  izgulhatott is, de Ő nagyon jó versenyző: kitartó, bátor, nagyon motivált és céltudatos.
Nagyon hálás vagyok az érdeklődő tanítványaimért, szakköröseimért és versenyzőimért, ezért az eredményért is ebben a különösen nehéz tanévben.

Ági néni