Biai Református Általános Iskola
"Ragyogjon a ti világosságotok" (Mt 5, 16)

Híreink

Egy SZÍNES nap a Refiben

2019-08-06
Az utolsó tanítási hét egy reggelén a Biai Református Általános Iskola udvarát különböző színű mezekben játszó gyerekcsapatok lepték el, és ezzel kezdetét vette az iskolai SZÍNKUPA. A sport rendezvény a Biai Gáspár Alapítvány szervezésében és támogatásával valósult meg a gyerekek és tanáraik nagy örömére. Az egész napos program az összetartozás, a segítőkészség és az egymásra való odafigyelés jegyében zajlott.
A délelőtti közös imát és a csapatépítő játékokat követően az osztályok különböző érdekes és izgalmas programokon vehettek részt. Volt olyan osztály, aki túrázott a közeli Iharosban, vízi vetélkedőn vett részt a törökbálinti uszodában vagy játékos feladatokat hajtott végre a KRESZ parkban. A felső tagozatos gyermekek közül egy osztály a falmászást próbálhatta ki Budafokon, egy másik osztály kiugrálhatta magát egy közeli trambulin birodalomban.
A gyerekprogramok alatt az iskola udvarán felállított bográcsokban a szülők megkezdték a finomabbnál finomabb ételek elkészítését és ezzel elkezdődött az Iskolai Főzőverseny, ahol az osztályok lelkes szülői mérettették meg főző tudásukat.
A nap második felében a tanulók színek szerint alkottak csapatokat, ahol akár elsős a hetedikessel, egymást lelkesen segítve próbálták csapataikat előnyhöz juttatni az udvaron rendezett sportversenyeken. A nap végi tanár - szülő - diák közös focizás, frizbizés és a közösen elfogyasztott bográcsos ebéd csak emelte az egyébként is vidám hangulatot.
A közösen együtt töltött minőségi idő csak megerősítette a szervezőket abban, hogy a rendezvénnyel hagyományt kell teremteni a Biai Refiben, ezzel erősítve az iskolába járó diákok összetartozását és egymás megbecsülését, Isten dicsőségére.
Áldás, békesség!
Tamás Zsuzsanna
szülő, alapítványi kuratóriumi tag
Az alábbi linekn egy videó-összeállítást nézhetnek meg a nap történéseiről.