Biai Református Általános Iskola
"Ragyogjon a ti világosságotok" (Mt 5, 16)

Híreink

Biai Gáspár Nap

2020-11-12
Nagy örömmel vettünk részt ezen a különleges napon, mely egyaránt jelentett lelki elcsendesedést és tartalmas időtöltést is. A reggel áhítattal kezdődött, melyen eredetileg a templomban vettünk volna részt, de a jelenlegi helyzetben –  technikai esközök segítségével – osztályonként, a saját termünkben hallgathattuk meg Isten bátorító üzenetét.
A nap további részében pedig a reformáció korával ismerkedhettek meg jobban a gyermekek. Nem csupán a zsoltárok csendültek fel, hanem rengeteg érdekes dolgot tudhattunk meg a keletkezésük hátteréről is. A programot végül egy játékos feladatlap kitöltésével, s egy-egy, a folyosóra szánt zsoltár-illusztráció készítésével zártuk.
Úgy gondolom, mindannyian szívesen emlékszünk vissza erre a napra, melyet az idei évben először rendeztünk meg, s reményeink szerint sikerült új hagyományt teremtenünk.

Faragó-Molnár Judit /tanító/

A Biai Gáspár nap mindenkinek egy új esemény volt. Az első órában  meglepetten ültünk az iskolapadban, majd miután beindultak a programok mindenki felszabadult. Csapatverseny volt. Ez tetszett nekünk, hisz nagy bennünk a versenyszellem. Kvíz, tablókészítés és életutak eljátszása. Ezek voltak a feladatok. Az én észrevételeim alapján, a színészkedés volt a legemlékezetesebb, sok vicces jelenetet láthattunk, amihez nagy részt a fiúk "komolysága és színészi tehetségük"  járult hozzá.
Sok új közös élményt szereztünk ezen a napon, jól éreztük magunkat együtt!

Varga Kiara Mercédesz /8. osztályos tanuló/