Biai Református Általános Iskola
"Ragyogjon a ti világosságotok" (Mt 5, 16)

Híreink

Benedek Elek Magyar Népmese Pályázat

2021-10-20
Nagy örömünkre, idén is meghirdetésre került iskolánkban a Benedek Elek Népmese Napja alkalmából immáron hagyománnyá vált Népmese Pályázat.
Szeptember közepén hívtuk fel iskolánk tanulóinak a figyelmét a pályázatra, a pályamunkák egészen a hónap végéig érkeztek hozzánk.
Idén diafilm és báb készítésre invitáltuk a gyerekeket egy általuk szabadon választott népmese alapján, illetve különböző nehézségű keresztrejtvény kitöltése által próbára tehették a népmesék világával kapcsolatos ismereteiket. Újdonságnak számított a társasjáték tervezésre, készítésre való invitálás, melyet próba jelleggel gondoltunk meghirdetni a tagozaton.
A Pályázaton örömmel, lelkesen és igen szép számmal vettek részt tanulóink; 104 pályamunka érkezett be hozzánk, vegyesen a négy évfolyamból. Többen voltak, akik mind a négy kategóriába beneveztek munkáikkal.
A magas részvételi arány mellett további örömünkre szolgáltak a beérkező “Népmese  Társasjátékok”, melyeket egyénileg vagy osztálytársaikkal összefogva közösen gondoltak ki és készítettek el tanulóink.
Mind  a diafilmek, a bábok, mind a társasjátékok, a diákok gazdag fantáziájáról, kreativitásáról, kiemelkedő kézügyességéről adnak tanúbizonyságot.
Az értékes munkák jutalmazása természetesen nem maradt el, igyekeztünk kellő elismerésben részesíteni minden pályázatunkon részt vevő, munkáját/munkáit beküldő diákunkat.
Az alkotásokból iskolánk fő épületének folyosóján rendeztünk kiállítást, itt téve őket mindenki számára láthatóvá.
Köszönjük tanulóink részvételét, köszönjük hogy kimondatlanul mindegyikük részt vett Pályázatunk eredeti céljának elérésében: népmeséink egymással való megismertetésében, megszerettetésében.

A szervezők nevében, Göncziné Siklós Emőke
Biatorbágy, 2021. Október 11.