Biai Református Általános Iskola
"Ragyogjon a ti világosságotok" (Mt 5, 16)

Híreink

ÁLLATOK VILÁGNAPJA A REFI ALSÓ TAGOZATÁN

2021-10-08
„És látta Isten, hogy minden, amit alkotott igen jó.” 1. Mózes 1:31
 
Iskolánkban először szerveztünk csak az alsós osztályokat érintő témanapot. Szerettük volna közös élmények nyújtása által erősíteni tagozatunk összetartozását.
A nap igei mottója a fenti vers a Biblia első lapjáról. Isten teremtett világa, benne az állatok sok-sok faja, Isten csodálatos alkotásai.

Reggel az áhítatban a Példabeszédek könyvéből ismerhettek meg diákjaink négy állatot, akiket Isten bölcsnek nevez. A hangyák legfőbb erénye a szorgalmas munka. A mormota sziklára készíti a házát, ami biztos menedéket nyújt számára. A sáskáknak nincs királyuk, mégis szép renddel mennek ki. A pók természete pedig az alázatos ember természetét mutatja be számunkra.
A áhítat után az osztályok egymást váltva, hol természetfotós bemutatón, hol élő állatos foglalkozáson vehettek részt.

Tompor Éva a terápiás kutyákról, gőtékről, teknősökről és rákokról beszélt, majd játékos formában egyénileg is kapcsolatba kerülhettek a diákok a kutyákkal.
Forrásy Csaba természetfotós szebbnél szebb képeivel kápráztatott el minket. Denevérfotóit, a világ számos pontján készült képeit tátott szájjal figyelték kisebbek és nagyobbak.

A napunkból természetesen nem mardahatott ki a mozgás sem. Voltak, akik lajhárként másztak a létrán, mások ugráltak, mint a békák, vagy állatok mozgását utánozva versengtek egymással.
A kézműves foglakozásokon készített állatok pedig mind a mai napig emlékeztetnek minket erre az igazán tartalmas és rendhagyó programra.

Szabó Mónika