Biai Református Általános Iskola
"Ragyogjon a ti világosságotok" (Mt 5, 16)

Híreink

Adományozási lehetőségek!

2021-11-22
Kedves Szülők!
 
Iskolánk az idei tanévben is csatlakozik a Magyar Református Szeretetszolgálat, valamint a Generális Konvent által meghirdetett adománygyűjtésekhez.
Mivel több, párhuzamosan futó programról van szó, szeretnénk külön-külön is ismeretni a legfontosabbakat mindegyikkel kapcsolatban.
 
1, "Kívánságlista"
     Ez a gyűjtés a korábbi Nyilas Misi pakkot váltja tulajdonképpen. Egy-egy, a www.szeretetdoboz.jobbadni.hu internetes oldalon kiválasztott rászoruló gyermek kívánságát lehet teljesíteni egy általa vágyott, konkrét ajándék eljuttatásával, illetve az ajándék megvásárlásához szükséges összeg átutalásával az MRSz részére. 
A felajánlásokat november 30-ig várják a Szeretetszolgálat munkatársai.
Az idei évben, így már külön nem gyűjtünk cipősdobozokat, de nagyon köszönjük a korábbi években tapasztalt sok-sok adományt!
 
2, "Szeretetdoboz"
     A program keretében tartós élelmiszert gyűjtünk rászoruló, nélkülöző testvéreink számára. Az adományokat a gyülekezeti házban fogadjuk. 
Fontos, hogy ha valaki nem tud egy egész dobozt megtölteni, akkor kisebb felajánlásnak is örülünk, s természetesen azt is továbbítjuk a Szeretetszolgálat felé. 
A csomagba kerülhet a tartós élelmiszeren kívül tisztítószer, illetve tisztálkodási szer is.
Azt szeretnénk kérni, hogy lehetőleg a vasárnapi istentiszteletek, illetve egyéb hétközi gyülekezeti alkalmak idején legyenek szívesek eljuttatni adományaikat. 
Valamint, szeretnénk, ha az osztályok maguk is megtöltenének egy-egy dobozt. Így kérjük Önöket, hogy ha lehetséges, ebben is segítsék az osztályfőnökök munkáját.
Ez az akció december 12-ig tart. Bővebb információ: www.jobbadni.hu .
 
3,  Kárpát-medencei Református Oktatási Alap (KMROA):
    Az idei évben is szeretnénk csatlakozni a Magyar Református Egyház Zsinata, valamint a Generális Konvent által meghirdetett gyűjtéshez. A befolyt összegből felújítási, fejlesztési és kulturális programok valósulnak meg egyházi oktatási intézményeinkben. 
Hagyományosan a karácsonyi iskolai istentiszteletünk perselyadományát szoktuk felajánlani erre a célra, de az idei esztendőben, a járványhelyzet nem teszi lehetővé a közös ünneplést. 
Ezért 2022. január 31-ig iskolánk számlaszámára (10403208-50526872-90891019, közlemény: Református Oktatási Alap) várjuk a felajánlásokat. Bővebb információ: www.reformatus.hu/oktatas/ .
 
 
4,  1356
   A fenti telefonszám hívásával (akár egész évben) 500 Ft-tal támogathatjuk a Magyar Református Szeretetszolgálat tevékenységét.
 
Köszönjük szépen segítségüket és együttműködésüket!
 
Iskolavezetés