Biai Református Általános Iskola
"Ragyogjon a ti világosságotok" (Mt 5, 16)

Híreink

A Magyar Tudomány Ünnepe 2019

2019-11-21
A Magyar Tudomány Ünnepe (november 3.) alkalmából november 4-én, hétfőn, Mészáros Péter tanár úr látogatott el hozzánk, és a 2., valamint a 3. órában egy-egy izgalmas és érdekes előadást tartott Iskolánk tanulóinak, melynek keretein belül látványos kísérletekre, bemutatókra került sor, az alsós és a felsős korcsoportnak megfelelő magyarázatokkal.
A program a Biai Gáspár Alapítvány támogatásával valósult meg.
Alább olvasható egy alsós és egy felsős tanulónk beszámolója az előadásokról.
Egy tudományos bemutató a Refiben
Egy hétfői napon bejött az iskolába egy kedves bácsi, aki érdekes kísérleteket mutatott, amiket minden osztály megnézhetett. A bemutató fő témája a levegő volt. A kísérleteket az tette különlegessé, hogy Péter bácsi sokféle eszközt használt. A legegyszerűbbtől kezdve, mint például a szívószál, egészen a levélfúvóig.
A bemutatón a kedvenc részem az volt, amikor egy forgó falappal tűztornádót „varázsoltunk”.
Péter bácsi előadása mindenkinek nagyon tetszett, mert sok izgalmas és vicces kísérletet láttunk. Nagyon örültem, mert már alsósként is belekóstolhattunk a fizika rejtelmeibe. Remélem, máskor is lehetőségünk lesz vendégül látni olyan felnőtteket, akik ilyen látványos módszerekkel taníthatnak minket.
Farkas Boglárka, 4. osztály
Nekem nagyon tetszett az előadás, izgalmas volt. Sok új dolgot láttam, és tanultam belőle. Különösen tetszett az, hogy bevont minket a bácsi a kísérletekbe. Számomra az egyik legérdekesebb az volt, amikor a lézernek a fénycsíkja csak a füstben látszódott teljesen. Ez egy nagyon élménydús óra volt nem csak nekem, hanem az osztálytársaimnak is.
Varga Kiara, 7. osztály