Biai Református Általános Iskola
"Ragyogjon a ti világosságotok" (Mt 5, 16)

Híreink

„Mindent a szeretet tart össze.” Gála a Biai Református Általános Iskola tanulói és tanárai előadásában 2019. május 31.

2019-06-11
A címben szereplő idézet Mikszáth Kálmán Lapaj, a híres dudás c. elbeszéléséből való. Úgy gondolom, ez az idézet tökéletesen illik a biai „Refi” 2019. május 31-én előadott gála műsorára a helyi Juhász Ferenc Művelődési Házban.
Aki ismeri iskolánk körülményeit, az igazat adhat ennek a csoda szép mondatnak. Olyan színvonalas gála műsort élvezhetett végig a nagyérdemű, hogy sok, jobb körülmények között lévő iskola is megirigyelhetné. Mert hát nem a külső a lényeg, ahogy azt Gárdonyi Gézától már megtanulhattuk: „…a falak ereje nem a kőben vagyon, hanem a védők lelkében.”
Láttunk és hallhattunk itt csodálatos énekszámokat (népdalt és modern musical részleteket), szívhez szóló költeményeket, tanári kórust, illetve a gyerekek és tanáraik által összeállított jeleneteket. Mindegyik kis produkció azt tanúsította, hogy jó irányba halad az iskola, egy felé húz a tanári kar és a szülők, és természetesen diákjaink ehhez próbálnak alkalmazkodni.
A gála vége felé Horgos Vilmos igazgató úr gratulált az utóbbi időben lezajlott versenyeken kiválóan szereplő diákjainknak és a felkészítő tanáraiknak.
Az alsó és felső tagozatos műsor közti szünetben megtekinthettük az előtérben lévő kiállítást, ahol Kis-Baranyiné Szilágyi Dóra tanárnő rajz szakkörén készült alkotásokból láthattunk válogatást.
Nagy megtiszteltetés volt részt venni ezen a szép ünnepi alkalmon!
Szabó Tibor
nyugdíjas magyartanár