Ebédrendelés

Ebédrendeléssel kapcsolatos fontos tájékoztatás!

Felhívom a Tisztelt Szülők figyelmét arra, hogy az ebédrendelési felületen (https://bia.biogastro.hu/) a Számlák menüpont alatt feltöltésre kerültek a 2024. február havi étkezés számlák, 2024. március 13-i fizetési határidővel. A kiállított számlák tartalmazzák a februárban lemondott étkezéseket.

Kérem a Kedves Szülőket a fizetési határidők betartására, valamint hiányzás esetén az étkezések lemondására!

 A megrendelt étkezés fizetésének módja:

– Banki utalással, bankszámlaszám: 10403208-50526672-88491001

Fontos: utalásnál a közleményben szíveskedjenek beírni az étkezés számla számát.

– Az étkezés készpénzben történő befizetésére a következő időpontban biztosítunk lehetőséget:

2024. 03. 13. (szerda) 8:00-13:00

Biatorbágy, 2024. 03. 11.

Tisztelettel:
Praszlerné Csete Rozália
Gazdasági vezető


 Étkezésekkel kapcsolatos tájékoztató

Ezen tájékoztató a Biogastro webes felületén található felhasználói kézikönyv és általános szerződési feltételek kiegészítése a Biai Gáspár Református Általános Iskola és Szőlőszem Óvodára vonatkozóan. (A tájékoztató elolvasása nem mentesíti a Kedves Szülőt a kézikönyv és ÁSZF elolvasása alól.)

 1. Általános Tájékoztató

A megújult ebédrendelési felületen (https://bia.biogastro.hu/) az étkezés számlák a Számlák menüpont alatt találhatóak.

Étkezés

Az étkezés igényét minden tárgyhónapot megelőző hónap 14-én éjfélig tudja megváltoztatni. (pl. nem kér már tízórait vagy szeretné ha gyermeke uzsonnát enne, a számlát más névre kéri stb).

Ha eddig nem étkezett, de szeretné ha gyermeke újból étkezne, mindenféleképpen vegye fel a kapcsolatot az iskola adminisztrátorával (intézményi titkár).

A szolgáltató minden tárgyhónapot megelőző hónap 15-én, valamennyi étkező gyermek részére automatikusan megrendeli azt az étkezést, amit abban a hónapban a gyermek részére igényeltek. (Adatok/Étkező adatai menüpont alatti beállítás szerint).

Az automatikusan megrendelt A menüt, az Étlap menüpont alatt, minden tárgyhónapot megelőző hónap 15-től – 20-áig tudja módosítani B menüre, ezt követően senki nem tud módosítást leadni.

 

 1. Étkezés díjának rendezése

A megrendelt étkezés fizetésének módja:

 • Banki utalással, bankszámla szám: 10403208-50526672-88491001
 • Készpénz befizetéssel (étkezés tájékoztató levél szerint)

Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség!

Utalás esetén a következőkre figyeljenek:

– Mindig legyen feltüntetve az étkező gyermek neve.  Különösen fontos azoknál, akik több gyerekre tekintettel utalnak.

– A közleményben legyen feltüntetve a fizetendő és a jóváíró számla száma is!

– A Számlák menüre kattintva (több gyermek esetén, a gyermek nevét kiválasztva) jobb oldalon megjelenik a „Jelenlegi tartozás: …….Ft.”, amit utalni kell. Amennyiben itt „Jelenlegi túlfizetése …Ft” szerepel, nem kell utalni.

– A számla pontos összegét utalják át. (Fontos, hogy ne kerekítsenek utalásnál, mivel a rendszerben forintra pontosan tartjuk nyilván az étkezés díját).

 1. Késedelmes fizetés

Amennyiben a számlák kiegyenlítése nem történik meg határidőn belül és a hátralék eléri a 25.000 forintot, a gyermek étkezése automatikusan letiltásra kerül.

Késedelmes befizetés esetén a banki értesítő megküldésével és a szülő által megírt írásbeli kérelemmel tudja az iskola/óvoda adminisztrátora az étkezést megrendelni, ilyenkor csak A menü kerülhet visszaállításra.

Kérem a Kedves Szülőket a fizetési határidők betartására!

 

 1. Általános étkezés lemondások

Lemondási határidő: A tárgynapot megelőző tanítási nap 9 óra.

Felhívjuk a Kedves Szülők figyelmét arra, hogy a lemondásokat tartalmazó visszaigazoló e-maileket szíveskedjenek megtartani a számla kiállításáig, ez alapján tudják leellenőrizni a számlákon a jóváírt napokat.

Amennyiben a Szülőnek nem sikerül lemondani az étkezést, segítségért fordulhat az adminisztrátorhoz, aki által az étkezés lemondás csak a nyilatkozat kitöltésével és beadásával illetve emailen küldött kérelem küldésével lehetséges. Telefonos megbeszélés alapján semmilyen módosítás nem kivitelezhető.

 1. Új lemondási szabály

Az Intézményi lemondások 2023. november 20-tól az alábbiak szerint változnak

Új lemondási szabály bevezetésének oka:

A le nem mondott étkezés:

 • felesleges költség a Szülőnek, hiszen kifizet egy olyan étkezést, amelyet a gyermek nem fogyasztott el
 • az intézménynek szintén, mert azon az összegen felül, amit a szülő a számla alapján utal, az iskola is kifizet egy összeget a közétkeztető cég felé

Az intézmény az étkezések utáni normatíva támogatást a Magyar Államkincstártól az elfogyasztott meleg étkezések adagszáma alapján tudja igényelni. A támogatás csak azokra a napokra igényelhető, amikor a gyermek az iskolában van. Azokra a napokra, amikor a gyermek hiányzik, nem kapunk támogatást. A le nem mondott étkezések árát az intézménynek kell kigazdálkodnia.

Új szabály:

 1. Többnapos hiányzás esetén megkérjük a Kedves Szülőket, hogy az osztályfőnököknek és az intézményi titkárnak jelezzék a hiányzást!
 2. Intézményünkben a 2. napi hiányzás után, a le nem mondott étkezést automatikusan lemondjuk az aktuális hétre. Amennyiben tudják, hogy gyermekük mikor érkezik az iskolába, kérem írásban jelezzék az adminisztrátor részére, aki visszarendeli az étkezést. Amennyiben nem tudják előre jelezni a gyermek visszatérését (pl. péntek reggel még nem egyértelmű, hogy hétfőn már jönni fog), a kellemetlenségek elkerülése végett csomagoljanak gyermeküknek szendvicset vagy meleg ételt.

6. Vegyes információk

Az iskolai adminisztrátorhoz lehet fordulni minden étkezéssel kapcsolatban felmerült kérdéssel.

Admin neve: Godor Ágnes

Elérhetőségei:

Az étkezés számlákkal, lemondott napokkal, befizetésekkel kapcsolatos kérdéseikkel, észrevételeikkel az intézmény pénztárosához, Feketéné Springenszeisz Nikoletthez lehet fordulni.

Elérhetőségei:

 • Telefonszám:0036/20-2820182
 • Email: feketene.nikolett@biairefi.hu

Kérem azon szülőket, akiknél anyagi vagy egyéb  jellegű probléma miatt az étkezés befizetése gondot jelent, azonnal jelezzen az iskola vezetőjének/óvodavezetőnek  az osztályfőnökön keresztül. Ezeket az eseteket  megvizsgáljuk és megpróbálunk majd ideiglenesen segíteni a helyzet megoldásában.

Biatorbágy, 2023. november 16.

Tisztelettel:

Praszlerné Csete Rozália

      Gazdasági vezetőLetölthető dokumentumok:

1. ÉTKEZÉSI ÁRAK

2. ÉTKEZÉS LEMONDÁSA ŰRLAP